5 tips til et godt førsteinntrykk

Et førsteinntrykk får du bare muligheten til å gjøre en gang. I intervjusammenheng kan dette være utslagsgivende i å bli vurdert som en aktuell kandidat eller ikke. Vi gir deg noen rådene som hjelper deg å stille forberedt!

Vær presis!
Være presis på jobbintervjuDette er ikke det samme som å møte opp til klokkeslettet som er avtalt. Kommer du brasende inn døren i det intervjuet skal til å begynne vil du i intervjuers øyne være ute i siste liten, noe som kan signalisere manglende motivasjon og interesse. Møt alltid opp 5-10 minutter før så du får hengt fra deg jakken, hilst pent på resepsjonisten og senket pulsen.

Kle deg rett for jobben
Utseende er det første man legger merke til når vi møter et nytt menneske. Det tar oss bare sekunder å lage et bilde av hvilken person vi tror vedkommende er, selv før de rekker å presentere seg ordentlig. Ha i bakhodet hvilken jobb det er du søker på når du bestemmer deg for antrekk. Det beste er å legge alt klart dagen før, så trenger du ikke tenke mer på dette når intervjudagen kommer.

Presentasjonen
Ikke vær redd for å rekke ut hånden og presentere deg først. Dette utstråler selvsikkerhet og viser at du er engasjert og motivert for stillingen du søker på. Husk blikk-kontakt og et fast håndtrykk. 

Kroppsspråket snakker like mye som deg
Det er naturlig å kjenne på en viss nervøsitet under et jobbintervju. Man er i en presset situasjon der alt fokus er på deg og dine ferdigheter. Det kan være lurt å tenke over hvordan kroppen din snakker når du er nervøs. Har du lett for å fikle med ermene på genseren? Skifter du beinstilling oftere enn normalt? Med litt øvelse kan du utstråle selvsikkerhet og kunnskap som understreker det du sier.

Ta deg tid
Husk at du ikke må svare umiddelbart på vanskelige spørsmål. Faktisk vil du fremstå som både reflektert og fattet om du gir deg selv noen sekunder på å finne et godt svar på det du blir spurt om. En av de største feilene mange begår er å snakke før man vet hva man faktisk ønsker å si, noe som fort ender opp med usammenhengende setninger og svevende forklaringer. Det er også lov å be intervjuer omformulere et spørsmål du ikke forstår.

Står du foran et jobbintervju? Vi hjelper deg gjerne. Våre erfarne intervjutrenere forbereder deg så du kan gjøre et best mulig inntrykk. Les mer og bestill time her.

Førsteinntrykket

← Eldre blogginnlegg Nyere blogginnlegg →