Hvordan bli inspirert under jobbsøkingen

Påsken er over, og de fleste er tilbake på jobb. Andre igjen er tilbake i en hverdag som består av jobbsøking, og står kanskje i fare for å miste sin oppsparte energi fremfor å få utnyttet den. Hvordan skaffe inspirasjon til å stå løpet ut?

Du sier til deg selv at du skal ”ta deg sammen”, og det virker som om det er det folk forventer. Du vet hva du kan og må gjøre for å øke sjansene dine for å få en jobb, men har ikke kommet noen vei likevel. For å bli motivert, må du først bli inspirert. Her er noen tips som kan gi deg en liten boost i jobbsøkerprosessen.  

1. Sosialiser med mennesker som får deg til å føle deg bra.

2. Tilbring tid med folk som har en jobb – det vil minne deg på at ok jobber faktisk finnes.

3. Les en biografi om noen som har fått til noe som likner det du selv har lyst til å få til. Når det er sagt, så trenger ikke inspirasjon nødvendigvis komme fra den bransjen du ønsker å være i. Helt andre ting kan vekke kreativiteten eller lærelysten, og du vet selv best hva det er.   

jobbsøking krever motivasjon

4. Gjør daglig fem spesifikke ting som bringer deg nærmere målet (men prøv å unngå at det føles som en tvangstrøye).

5. Gjør frivillig arbeid. I tillegg til å være inspirerende, kan det gi deg kontakter.

6. Finn en måte du kan dele eller lære bort kunnskapen din på. Er det for eksempel mulig å være kursholder eller blogger?

7. Gå på relevante kurs eller seminarer. Du kan også registrere deg for et såkalt webinar (en online presentasjon hvor deltakerne ser hva som skjer på foredragsholderens pc samtidig som de hører vedkommende snakke).

8. Involver deg i en aktivitet du er glad i, som du har sluttet med på grunn av tidsbegrensninger. Ikke ha dårlig samvittighet for at du ikke bruker denne tiden på jobbsøking, for aktiviteten kan kanskje gi deg overskudd til nettopp dette.

9. Se på en TED talk. Da får du et kvarters pause med relevant innhold (uten at det betyr at alle pauser må være slik). Du kan se på noe av det mer generelle slaget, eller lete opp et foredrag holdt av en interessant person.  

10. Tren og spis sunt, slik at energien er der (hørt det før, ja).  

finne motivasjon til å søke jobb

11. Ha en mentor eller støttespiller som kan evaluere og motivere. Det må være en person du har tillit til, som kan komme med råd og justere forventninger. Jobber du for snevert? Er du for negativt innstilt i forkant av intervjuer? Selv om personen er en venn, og ikke en bransjeperson, så er det bra med sparring. Moralsk støtte og debriefing har vi alle godt av.

12. Kom deg ut av huset, prøv å sitte i andre omgivelser under jobbletingen. Noen jobber best med litt stemmer i bakgrunnen, andre må ha det helt stille. Test en café eller et bibliotek.   

13. Ha kontakt med andre jobbsøkere, enten på nett eller ansikt til ansikt. Dra nytte av deres erfaringer, eventuelt del frustrasjoner.

14. Prøv nye/andre jobbsøkingsteknikker.

15. Hold deg oppdatert på hva som skjer i bransjen du er interessert i. Møt opp på arrangementer der det er mulig.

Lykke til!

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

energi inspirasjon inspirasjonstips jobbsøker jobbsøkerprosess jobbsøking mentor motivasjon TED talk

← Eldre blogginnlegg Nyere blogginnlegg →